Συγκέντρωση Εύρους Ζώνης – Καλυτερα Ασφαλής Παρά Λυπημένος

Από τότε που το Διαδίκτυο έγινε βασικό στο αμερικανικό σπίτι, αμέτρητοι σέρφερ έχουν νιώσει το φοβερό χτύπημα αυτής της λέξης: «Αποσυνδεδεμένος» 

Σε μερικούς ανθρώπους αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε λίγες ώρες για να βρείτε την αληθινή αγάπη τους ή να ελέγξετε το email τους. Ωστόσο, με την άνοδο του διαδικτύου ως επιχειρηματική εφαρμογή, έχει αυξηθεί η σημασία της ύπαρξης αξιόπιστης σύνδεσης στο ίντερνετ.

Bandwidth Aggregation

Πάρτε, για παράδειγμα, ένα γραφείο πωλήσεων. Τα περισσότερα γραφεία πωλήσεων βασίζονται τώρα στο Διαδίκτυο για τη διανομή μολύβδου, την επεξεργασία παραγγελιών, την παρακολούθηση παραγγελιών κ.λπ. 

Άλλοι κλάδοι ασχολούνται επίσης με την πραγματικότητα του χρόνου διακοπής λειτουργίας – πόσα χρήματα θα μπορούσε να χάσει ένας έμπορος ημέρας, χωρίς να καλύψει το κοντό του από το κουδούνι κλεισίματος;

Το γεγονός είναι ότι ο χρόνος στο Διαδίκτυο είναι κυριολεκτικά χρήμα για μερικούς. Έχοντας περισσότερα από αυτά τους δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και η απώλεια κάποιου από αυτά οδηγεί σε σοβαρές οικονομικές απώλειες

Όσο εμμονή ως οι πιο σοβαροί επιχειρηματίες έχουν πλεονασμό δεδομένων (γεγονός: καταναλώνεται περισσότερο χαρτί κατά κεφαλήν σε αυτήν την ψηφιακή εποχή από ό, τι οποιαδήποτε στιγμή πριν από το Διαδίκτυο), οι περισσότεροι δεν θεωρούν καν το πιθανό όφελος από την περιττή πρόσβαση στο Διαδίκτυο. 

Εύρος Ζώνης
Εύρος Ζώνης

Για πολλούς ανθρώπους που σκέφτονται προς τα εμπρός που έχουν στην πραγματικότητα μια περιττή επιλογή, δεν αξιοποιούν τη δύναμη της συγκέντρωσης εύρους ζώνης για να επωφεληθούν από το αυξημένο εύρος ζώνης.

Τι Είναι Λοιπόν Η Συγκέντρωση Εύρους Ζώνης;

Είναι μια πολύ απλή ιδέα, στην πραγματικότητα: απλώς λαμβάνοντας δύο ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο (T1, καλώδιο, DSL, ίνα, κ.λπ.) και μετατρέποντάς τις σε μία σύνδεση απλή για το σπίτι

Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να έχετε δύο γραμμές DSL συγκεντρωτικές. Θα μπορούσατε επίσης να συγκεντρώσετε δύο διαφορετικούς τύπους ευρυζωνικής σύνδεσης – για παράδειγμα, θα μπορούσατε να συγκεντρώσετε μία σύνδεση T1 με μία σύνδεση καλωδίου.

Η συγκέντρωση δύο ευρυζωνικών συνδέσεων σάς προσφέρει μεγαλύτερο εύρος ζώνης, αλλά όχι απαραίτητα ταχύτητα. Αυτό είναι όπου πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται. Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια σύνδεση DSL 3 Mbps και έχετε μια μικρή επιχείρηση. 

Αυτή είναι μια πολύ γρήγορη σύνδεση, αλλά έχετε δέκα υπαλλήλους και έχετε παρατηρήσει ότι σε περιόδους αιχμής το Διαδίκτυο επιβραδύνεται ή, στη χειρότερη περίπτωση, δεν θα λειτουργεί καθόλου για μερικούς ανθρώπους. 

Με την παραγγελία άλλης γραμμής DSL 3 Mbps θα εξακολουθήσετε να έχετε μέγιστες ταχύτητες 3 Mbps (σημειώστε ότι αυτό είναι ένα θεωρητικό μέγιστο που σχεδόν δεν θα χτυπήσετε ποτέ με το ADSL) αλλά τώρα θα έχετε διπλάσιο εύρος ζώνης. Με άλλα λόγια, εάν ήταν εφικτές πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις, τώρα θα μπορείτε να έχετε δέκα.

Ο διπλασιασμός του εύρους ζώνης σας (επίσης γνωστός ως “σωλήνας” ή “διακίνηση”) είναι ένα μεγάλο όφελος από τη συγκέντρωση ευρυζωνικών συνδέσεων, αλλά δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα. 

Εξισορρόπηση Φορτίου

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ευρυζωνικό συσσωρευτή, έναν δρομολογητή ειδικά σχεδιασμένο για εξισορρόπηση φορτίου, θα έχετε επίσης αμέσως ένα ασφαλές αστοχίας σε περίπτωση που κάποια από τις συνδέσεις σας στο Διαδίκτυο πέσει. 

Προφανώς η ταχύτητα θα είναι χαμηλότερη όταν μία από τις συνδέσεις είναι εκτός λειτουργίας (επειδή το εύρος ζώνης σας θα μειωθεί στο μισό), αλλά τουλάχιστον θα εξακολουθείτε να μπορείτε να εκτελείτε κρίσιμες λειτουργίες γραφείου.

Ας υποθέσουμε ότι λειτουργείτε μια μικρή εταιρεία με δέκα υπαλλήλους και έχετε ένα T1 για καθημερινή χρήση. Το T1 σας είναι πιθανώς αρκετά αξιόπιστο, αλλά μία ή δύο φορές το χρόνο υπάρχει μια δυσλειτουργία (όπως κάποιος κλωτσά ένα καλώδιο στον ISP) και χάνετε, κατά μέσο όρο, δύο ώρες το χρόνο της πρόσβασης στο Διαδίκτυο. 

Εφεδρική Πηγή Δεδομένων

Χρησιμοποιώντας έναν ευρυζωνικό δρομολογητή συγκέντρωσης και προσθέτοντας μια γραμμή DSL, όταν το T1 είναι εκτός λειτουργίας, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να λαμβάνετε παραγγελίες, να στέλνετε παραγγελίες, να παρακολουθείτε παραγγελίες, να ελέγχετε το απόθεμα κ.λπ. προσπαθώντας να βρω μια εφεδρική πηγή δεδομένων. 

Οι εργαζόμενοι μπορεί να γκρινιάζουν για τις αργές ταχύτητες στο Διαδίκτυο, αλλά τουλάχιστον θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Επίσης, ως πρόσθετο μπόνους, θα έχετε περισσότερο εύρος ζώνης για τους υπαλλήλους σας όταν λειτουργούν και οι δύο πηγές διαδικτύου.

Τα οφέλη της ευρυζωνικής συγκέντρωσης υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος της μη χρήσης τους για σχεδόν κάθε καθιερωμένη επιχείρηση. Η ευρυζωνική συγκέντρωση προσφέρει την ευελιξία και την αξιοπιστία για μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια ακριβή, προσαρμοσμένη λύση πληροφορικής.